MENY

Bakfokusering

Jag har märkt att mitt Sigma 30/1,4 objektiv bakfokuserar. Jag har inte märkt något av det förut men nu har det börjat. Måste ta det till en reparatör. Har en känsla av att det kommer svida i plånboken. 

Har testat alla mina andra objektiv med en linjal och där får jag skärpan precis där jag sätter den men inte med detta, om jag ställer in den med fokus på 20 cm får jag typ 19 cm skarpt.
Åsikter (2)


Miss Black

Känner mig lika frustrerad som imorse!

Upptäckte precis att min design fuckar, gör den det för er med?
Håller på och försöker se om jag kan lösa problemet just nu men det tar lite tid eftersom jag inte har någon utbildning och bara testar mig fram inom kodning.

Jag blir galen! 
Åsikter (3)


I'm On Fire

Okej nu börjar min korta stubin brinna jävligt fort och jag är aningen irriterad. Var sjutton är mitt paket?!
Jag beställde grejer som skickades i mitten av förra veckan men de har  fortfarande inte kommit.

Beställde grejer från två olika företag, samma dag med endast några minuters mellanrum och jag har fått det ena, men det innehållet är totalt värdelöst utan det som ligger i det andra paketet, som jag ännu inte fått.

Jag hade förhoppningarna om att jag skulle få båda paketen i fredags så jag kunde använda mig av innehållet igår och idag då jag är ledig, men nejdå! 

Så jävla typiskt!
Åsikter (2)


One For The Money

Ska precis se filmen One For The Money, tyvärr har jag hört att den inte är så bra, vilket är synd då böckerna är hur bra som helst! Har läst nästan alla i serien, tror det finns 19 bocker i serien eller nått och denna film är baserad på första boken.

Okej, jag har precis sett Ranger, varför har de valt en "blatte" med kort hår?! Snubben skulle ju vara mörk med långt hår!
Åsikter (1)


En Ledig söndag

En bild på Jennas hund Dessie.


För ovanlighetens skull är jag ledig på en Söndag, brukar oftas jobba helger men ingen ville ge mig pass så jag är ledig. 

Eftersom jag hela veckan har haft ont i en stump tänkte jag bara ta det lugnt denna dag och vila stumpen så mycket som möjligt.

Har börjat sälja massa prylar på Tradera som jag inte använder/behöver. Fick bara 1/3 sålt, men 60 kr är bättre än inget i alla fall.
Åsikter (7)


Choklad

Lite choklad jag fick när jag fyllde år, självklart har de inte funnits kvar sedan dess utan jag tog bilderna då och några dagar senare var det slut;)

Är sugen på choklad nu..

Vad har för övrigt hänt med posten? Jag fick ett brev häromdagen som skulle till någon som var granne med mig för ett tag sen, men det är länge sen personen flyttade därifrån och jag vet inte ens vem han är..
Sen börjar mitt paket ta lite lång tid, de brukar ju vara snabba.
 
Åsikter (4)


Colorful eyes

Två bilder jag tog när jag var hemma hos mina föräldrar. Tycker den hade balla ögon, riktigt färgglada med coolt mönster!
Åsikter (12)


Handcuffs

När jag var hemma hittade jag mina gamla handklovar jag köpte för många år sedan, det är ett par äkta som man måste ha nyckel till för att kunna öppna. Blev nästan lite nostaligisk när jag såg dom i byrålådan.

När jag gick gymnasiet så började en av mina kompisar använda handklovar som dekoration på kläder, hon tyckte jag skulle göra samma för det skulle passa min stil.

Jag köpte ett par och hittade de igen nu, testade dessa på mina fusk skinn byxor och det blev väldigt snyggt enligt mig. 

Om man vill får man självklart också använda dom till annat, men sånt är inte riktigt min grej. 
Åsikter (12)


Dagen

Också är det Tisdag, en till arbetsdag. Jobbar stängning idag, vilket jag nog inte gjort på en hel månad. Det sämsta med stänginng är att om man har otur kanske man måste jobba över och kommer hem ännu senare. 

Update

Okej?!  Fick precis schema för vecka 32 nu på jobbet, trots att jag sagt upp mig till den veckan och har fått det godkänt..
Har precis mailat min chef för det men jag är inte ens förvånad över att det inte blivit rätt på något sätt...
Åsikter (6)


Timelapse Ågärdevägen


En timelapse jag gjorde häromdagen. Sammanlagt är det lite fler än 100 bilder och bilderna är tagna med 30 seks mellanrum så det är ungefär en timme i verkligheten.

För att ha något att göra satt jag och läste en bok samtidigt.
Åsikter (4)


The State Of Art

Tog lite bilder när jag var i Södertälje tidigare idag. Här är två av bilderna. Tycker dom blev riktigt snygga!
Åsikter (13)


Sista Semesterdagen

Idag är det sista semesterdagen för mig. Det känns hemskt! De här två semesterveckorna har gått galet snabbt! Börjar faktiskt få lite Söndagsångest. Något jag lovat mig själv att om jag får det ska jag byta jobb. Nu är det i och för sig tur att jag bara jobbar ca 2 veckor till, sen har jag obetald semester en vecka, sen börjar jag mitt nya jobb.

Så, vad ska jag göra såhär på sista dagen? Jag tänkte faktiskt åka till Moraberg och kolla på ett nytt tangetbord och mus till datorn. Också ska jag väl också ta mig en liten fototur då det är bra väder för det nu.
Åsikter (4)


Lugnet På En Lördag

Gick runt på In och Finn förut idag och jag blir alltid sugen på att köpa något när jag är där, dock glömde jag vad jag skulle kolla på när jag väl kom dit så det blev inget. 

Nu på kvällskvisten kom jag på vad det var så nu kollar jag runt på Ikea och andra inredningssidor. Behöver lite mer inredning här hemma. Är rätt tomt. Hur det ser ut hemma hos mig kan ni se här.

Självklart lyssnar jag på musik också. Knarkar låten "Somebody I Used To Know", precis som jag gjort ända sedan jag hörde den första gången.
Åsikter (3)


In The Morning

Vaknade för ca 30 minuter sen. Asskönt med sovmorgon men jag får alltid lite panik om jag kliver upp senare än 9 och tycker att jag sovit bort hela dagen. 
När jag tänker på det så känner jag mig aningen gammal för det var bara "vuxna" som sa så tyckte jag när jag var liten.
Åsikter (9)


Molnen på himlen


Jag har fått en grej för timelapse nu. Tycker det är så ballt. Man tar en hög av bilder som man sedan lägger ihop till ett bildspel och vips så har man som en film.

Dagen har mest dels gått åt att göra fler timelaps. Satte en timer på kameran så den skulle ta ett antal bilder med ett visst mellanrum. Eftersom jag tänkte ha ganska många bilder tog det lite tid. 

Tog med en bok ut och satt och läste medan kameran skötte sig själv och tog bilder. 

Bilderna ovan är de första två bilder från de två timelapsen jag gjort idag. Sammanlagt för de två timelapsen är det nästan 400 bilder så dessa kommer bli betydligt längre än den jag gjorde igår.
Åsikter (1)


En kort Timelaps

Här kommer en Timelapse jag gjorde av några bilder jag tog igår. Den blev inte speciellt lång..hehe. Får göra om det någon gång och ta fler bilder.

Jag rekommenderar er att stänga av ljudet så Movie Maker av någon anledning ger ett Pip genom hela filmen.
Åsikter (8)


Solnedgång vid Hovsjö

Tog en tripp till Hovsjö för ca 3 timmar sen och gick halvt ovetandes om var jag skulle hamna. Visste att det fanns en sjö någonstans men inte exakt var så jag gick och gick, tillslut hamnade jag vid denna plats. 

Hade kollat när solen skulle gå ner idag och åkte dit ca 1 timme innan så jag inte skulle missa den. Har tagit en hel del bilder och här kommer en av dem.
Åsikter (6)


Summer

Bilden tog jag bara för en stud sen.

När jag var på Åsele marknad köpte jag ju lite prylar. Bland annat toppen på bilden. Den fanns i blått också men jag tyckte den vita såg mycket finare ut. Storleksmässigt passade den mig perfekt.

Tyckte den kostade lite mycket men det var den värd. Är supernöjd med mitt köp.
 
Åsikter (14)


Pokerface

Bilderna ovan är tagna av mig

När jag var på Åsele skaffade jag mig mitt egna lilla pokerface (Bilderna ovan) Den är ca 15 cm hög och galet snygg enligt mig.

Jag har alltid haft en grej för de där pokersymbolerna. Nästan allt som de finns på är snyggt. Varför vet jag inte men jag blir som galet kär varje gång jag ser något med pokersymbolerna på. 

Åsikter (10)


Tillbaka

Är tillbaka till lägenheten nu. Natten har varit rätt lång, även som jag kunnat sova på bussen. Är lite trött fortfarande men ska först packa upp alla grejer som jag haft med mig.
Åsikter (6)


Home Sweet Home

Håller på och städar ut ur garderoben och alla byrålådor. Mamma och pappa ska göra om i mitt rum då jag ändå inte bor hemma. 

Känns lite knepigt att städa ur allt, vet inte riktigt vad jag ska göra med allt heller..Man har samlat på sig så mycket genom åren, mycket saker man har kvar som är trasigt också.. Varför man nu har kvar det.

Ikväll ska jag sen åka ner till Södertälje igen så till lägenheten kommer jag väl tidigt i morgonbitti.

Nä, nu måste jag fortsätta försöka bestämma mig vad jag ska göra med alla saker jag har hemma i lådor och så.
Åsikter (2)


Åsele!

Snart ska jag och familjen åka till Åsele marknad. Woohoo! Enligt mig är det alltid sommaren höjdpunkt. Har gått på marknaden så länge kan jag minnas och blir nästan lite sur om jag inte får åka..haha.

Det är norrlands största marknad för er som inte visste det. Även fast den inte är överdrivet stor är den tillräckligt stor för att jag med mitt kassa lokalsinne tappar bort mig..

Någon mer som ska dit eller brukar vara där?
Åsikter (8)


Uttråkad!

Av någon anledning tyckte jag bilden passade i inlägget, även om jag hade bilder som egentligen var mer passande bildligt talat.

Solen tittade aldrig fram igen utan det började spöregna en gång till. Nu är det mörkt och tråkigt ute och jag börjar bli ordentligt uttråkad. 

När jag är i lägenheten finns det alltid något att hitta på eftersom jag har i princip allt jag behöver där men här hemma är det aningen tråkigare. Jag har bara min lilla dator med mig som inte går att göra så mycket på då den är för klen. 

Har redan tagit massa foton och inspirationen är nu låg som tusan. Funderar på om jag ska gå upp på vinden och se om jag hittar något skoj där.

Åsikter (5)


Hemlagad pizza

Nu blir det att käka hemlagad pizza som min pappa gjort. Riktigt gott. 

Hade tänkt att jag skulle fota sen, om vädret bara kan bestämma sig om det ska vara sol, eller spöregn, eller både och samtidigt.

Ni får stå ut med oredigerade bilder nu medan jag är hemma.
Åsikter (5)


Somebody That I Used To Know

Jag kom hem vid midnatt igår. I Bilen på vägen hem hörde jag denna låt på radion. Tyckte den var riktigt bra. Jag brukar sällan vara fan av låtar gjorda de seaste 10 åren men denna gillade jag.

När jag idag kollade upp låten på Youtube hittade jag videon till den. Gillar videon skarpt! Det är den här typen av musikvideos jag gillar, inte när folk tränat som idioter för att ha en "het kropp" för några minuter och sedan kladdar på varandra med olja eller nått annat som ska verka sexigt.
Åsikter (4)


En människa är så mycket mer än ett utseende!

Igår när jag spenderade lite tid tillsammans med Jenna, innan jag tog bussen hem så gick vi förbi några tjejer i Kungshallen. De skrattade och kollade på oss. Jenna blev riktigt upprörd och tyckte att det var elakt och fattar inte hur man kan göra så.

Visst, det är inte snällt eller schysst men jag börjar bli rätt van. Det händer mig lite nu och då. Det är bara en typ av tjejer som håller på så och det är verkligen inte den typen jag vill umgås med.

För mig är det viktigare att ha något innanför pannbenet än att vara snygg.

Useendet är bara något ytligt. Bara för att man begåvades med ett fint yttre betyder det absolut inte att man skulle vara en bättre person och det ger absolut inte en rätten att klanka ner på andra. 

Är det verkligen värt att bete sig nedlåtande mot andra? Vem vill vara vän med någon som är elak?

Utseende är bara något du ser, men innanför den ytan finns så mycket mer, nämligen en personlighet. Glöm inte att personligeten är det som gör en människa, inte ytan. 

När jag var 16 insåg jag verkligen vilken utseendefixerad värld vi lever i. Jag bestämde mig för att sluta sminka mig och fixa håret överdrivet. Ja jag har varit en sån som sminkade mig och fixade mig varje dag.

Det var då jag kom på meningen "En människa är så mycket mer än ett utseende" och det har varit mitt motto sedan dess.

Ända sedan dess är att ta på sig rena kläder och fixa tuppkammen det mest utseendefixerade jag gör. Smink har jag haft ibland när jag fotograferar, om smink är en del av bildens uttryck, men vardagligt, eller till fest sminkar jag mig aldrig. Inte ens när jag går på arbetsintervjuer.

Jag kanske inte är överdrivet snygg, men jag vet att jag har en bra personlighet och massor av humor.
Som folk brukar säga till mig. "Du är konstig" eller "Du är bra rolig du"
Mitt svar brukar vara, ja någon måste ju vara det också.

Var stolt över dig själv, vem du än är, och hur du än ser ut.
Kom ihåg att du är så mycket mer än ditt utseende och låt ingen klanka ner på hur du ser ut!
Ett snällt och trevligt beteende är så mycket viktigare och det vinner alltid i längden.

Synd bara att vissa tycker att det är tvärtom.
Åsikter (8)


Att inte packa som en tjej


I förra inlägget skrev jag att jag inte packade som en tjej. Med det menade jag det som alla andra antagligen menar. Att man tar med sig halva garderoben för att vara borta en vecka.

Ända sedan jag var liten har jag haft ett speciellt system att packa enligt. Har man resväskan som jag har på bilden har jag alltid byxor och andra nederdelar till vänster och t-shirts och linnen till höger. Även tjocktröjor är till höger och de ligger alltid överst.

All typ av underkläder lägger jag i nätfickan som finns på lockets undersida.

För att inte packa som en tjej är detta mitt system. Nu ska jag vara borta ca 5 dagar hade jag tänkt mig och då brukar det se ut såhär.

Antal dagar + 1 par extra av allt.

2 par Byxor
6 st T-shirts/linnen
2 st Koftor/tjocktröjor
6 st trosor
6 par Strumpstumpor.

Det sistnämnda behöver inte ni bry er om eftersom det är speciella strumpor jag har eftersom jag är handikappad.

Om jag ska vara borta en längre tid tänker jag alltid.
Vecka + 1. Alltså jag tar kläder för varje dag av den veckan plus ett plagg av allt extra ut i fall att.

Ska jag vara borta tex 2 veckor skulle det bli 

4 par byxor
16 st T-shirtar/linnen
4 st Koftor/tjocktröjor
16 st trosor
16 par Stumpstrumpor.

Såhär har jag alltid packat och det har alltid fungerat för mig.  

PS Vad har man en dragkedja i botten för? Perfekt om man ska smuggla knark eller nått dock.

Åsikter (5)


Packa

Måste packa väskan då jag ska hem senare idag. Jag packar nästan alltid i sista minuten, varför? Ja ni det undrar jag med. Däremot är jag bra på att packa, hur det nu gick till då alla andra jag känner packar som tjejer.. Till och med min pappa.
Åsikter (2)


The Dock At Maren

De senaste timmarna har jag spenderat med att gå runt i Södertälje och fotografera. Hade absolut inget att göra men eftersom det var bra fotoväder, alltså inte direkt sol utan ljust men molnigt bestämde jag mig för att gå till maren och fotografera. 

Bilden ovan är en av väldigt många jag tagit. Jag är personligen väldigt nöjd med bilden.
Åsikter (4)


B..B..Butterfly

Jag hade massor av svårigheter att ens få en bild på fjärilen. Den flög iväg så fort jag ens kom i närheten, även om jag smög mig fram. Vet inte om det beror på att jag är kass på att smyga men det lär jag inte få veta.

Tillslut så stannade den, med baksidan mot mig. Försökte få en annan vinkel men den lyckades inte för den vred på sig också.. Dumma fjäril.

Sen vred den sig så jag fick se sidan av den, tog några bilder, sen flög den iväg.. Snäll fjäril.

Hmm.. Undra vad man ska hitta på idag..
Åsikter (8)


Min lägenhet

Såhär ser min lägenhet ut. Bara ca 10 månader senare..Haha.
Åsikter (20)


Sova, eller inte sova

Jag är trött, men ändå inte. Eller så är jag bara för lat för att lägga mig och sova. Har precis sett klart en hel säsong av en serie så nu tittar jag efter någon annan att börja se på. Jag har ju trots allt semester!
Åsikter (9)


Från toppen av klippan

Varje gång jag väntar på bussen tänker jag alltid att jag ska ta en bild från klippan som är bakom busshållplatsen.
Eftersom jag har semester så gick jag dit med kameran och tog några bilder eftersom det är bra väder ute.  
Åsikter (17)


Lilla Snigel, Akta Dig Akta Dig, Akta Dig. Lilla Snigel Akta Dig. Annars Tar Jag Dig!

Vaknade ca 05:10 av att jag behövde gå på toa, efter det blev jag pigg för solen höll på att gå upp. Försökte somna om men det gick inte så bra. Efter ca en timme gick jag upp och gick ut och fotade istället.

Hittade två sniglar bland gräset, dock blev de lite skygga när jag kom där och tog upp min kamera, vilket jag kan förstå, dock lite tråkigt för jag fick inte så bra bilder som jag hoppats på men de blev helt okej.
Åsikter (18)


SEEEMMEEESSTTEEER!

Såhär glad är jag nu! Jag har SEMESTER igen, i två veckor. Behöver jag säga mer än så?
Åsikter (2)


Trötthet

Jag har kommit in i ett stadium där jag är trött typ hela tiden. Sover på väg till jobbet och hem från jobbet, och på jobbet blir jag trött. Sover typ 10 timmar lätt, om jag får. Idag tex sov jag som en stock, vaknade knappt av klockan, somnade om som en stock och försov mig. Är det något jag hatar är det att försova mig!

Vad gör man egentligen åt sånhär trötthet? Jag brukar inte behöva sova såhär mycket, inte ens om jag varit aktiv hela dagen.
Åsikter (2)


Fler bilder på linnet

Här kommer ännu fler bilder på linnet jag tryckte på. Alla cupcakesen är färglagda av mig men konturena är gjorda med clearstamps.
Åsikter (13)


Mill

Kvarnar tycker jag är så fina, dock också lite läskiga då de är så stora.

Direkt när jag ser eller hör en kvarn tänker jag på Mill, som är det engelska ordet, vilket jag sedan förknippar med matplockning från Spelet Age Of Empires. Aningen långsökt ja..
Åsikter (6)


Schas

Nu för tiden när de håller på att bygga om i Södertälje Centrum har de gjort om linjerna så de går till Östertälje istället. På tåget hade några somnat när vi kom fram dit så jag väckte dem, i fall de skulle av. Två av dem tackade och den sista bara blängde på mig.. Jaha tack för den då..!

Sen när jag väl kommit på bussen hem så kör bussen åt fel håll. Efter ett tag sa jag åt chauffören som bara schasade iväg mig. Fattade inte grejen med att vara otrevlig. Jag förklarade bara att bussen vanligtvis kör åt andra hållet.
Åsikter (10)


Om två timmar

Dagen har varit så lång att det känns som om jag suttit i svaret i ett helt dygn, och inte en arbetsdag. Slutar om 30 minuter och kommer hem om ca 2 timmar. Om 2 timmar då jävlar, då ska jag softa av med lite cola och turkisk peppar.

Sen måste jag ta mig i kragen och laga mat så jag får matlåda imorgon.

Bilden tog jag igår när det var superväder. Blåklockor är så fina, dock tycker jag att jag hittade de på ett underligt ställe, nämligen från en klippa. De liksom växer från en pytteöppning som finns där.
Åsikter (6)


Konsten att gå

Bilden ovan är på mina stumpar, som de ser ut när jag inte har proteser på mig.

Har ni någonsin tänkt på hur vi tycker gå är en självklarhet? Det har jag, även jag som handikappad tycker att det är en självklarhet att man ska kunna gå och leva som vanligt folk.

För 1½ år sedan, när jag var på Umeå Universitetssjukhus, och skulle operera huvudet på nevrokirurgen träffade jag massor av människor som hade haft hjärntumörer av olika slag. 

En kille, inte mycket äldre än mig  förklarade att allt hade börjat med att han tyckte att han såg dubbelt ibland. Visade sig att han hade en hjärntumör. Operationen gick bra, däremot var han tvungen att lära sig gå på nytt. Tänk er själv att ni hela erat liv gått precis som vanligt också vaknar ni upp också är som ett spädbarn som ska lära sig att gå.

Vissa tycker det är ballt att jag kan gå så bra som jag gör med proteser. Om man tänker efter är det inte speciellt ballt alls. Jag har ju gjort det hela mitt liv och kommer inte ihåg något annat.

Nu har jag, som inte alla handikappade har, turen att kunna gå utan ben och utan hjälp av någon annan.
Jag är väldigt glad att jag alltid levt som handikappad, inte blivit det senare i livet, tror inte alls att jag skulle ha stryrkan till att lära mig och försöka leva samma liv som innan.

Någon här som behövt lära sig gå på nytt? ni får gärna berätta hur det känns.
Åsikter (13)


Favoritdag

Också var det söndag igen, precis som förra veckan vid denna tid. Kalla mig galen (för det gör alla andra) men Söndag är nog faktiskt en av mina favoritdagar. Varför? Större delen av mitt liv har jag alltid älskat känslan som söndagar ger mig. Kan inte riktigt beskriva det..

Även om jag tycker det är piss att man ska lägga sig tidigt för att gå upp och jobba, eller gå till skolan dagen efter gillar jag fortfarande Söndagar bäst.

Vilken är din favoritdag?
Åsikter (5)