MENY

Tänk Positivt

Det kan omöjligt bara vara jag som tänker på hur mycket skitsnack det är om hur vidare man är tjock eller inte, eller hur mycket man vill förstora/förminska någon kroppsdel av sig själv. Inte bara på bloggar utan även utanför, tex i klassrummet eller bussen eller liknande. Vad är grejen med det? Man är inte bättre manniska bara för att man skulle vara 3cm mindre.

Okej jag fattar att man alltid har något man gillar mindre, men varför sitter vi och klagar på det?

Jag utmanar därför er alla att skriva minst en grej som ni gillar med erat utseende och minst en grej som ni tycker är positvt i er personlighet.

Eftersom det är jag som skriver så börjar jag.

Jag gillar min rumpa mest utseendemässigt och min humor mest i min personliget
Åsikter (138)


Frivoliteter


För ganska länge sen fick jag för mig att börja med frivoliteter. Tog mig lång tid innan jag fattade hur man gjorde. Ovan ser ni resultatet av mina 3 första lyckade.

Dessa gjorde jag flera månader sen och blev lite sugen att börja igen. Det var då jag hittade dessa i min korg, bland grejerna.

Om ni vill veta hur man gör hänvisar jag er till Lindas guide. Del1 & Del2
Åsikter (75)


Bilder från ett Dop




Här kommer lite anonyma bilder från ett dop jag var på i Februari.. Förra året. Rätt segt att lägga upp dom nu ja, men det har bara blivit så.

Bilderna är som ni märker rätt anonyma, anledningen är för att jag inte tror att min kusin vill att hans barn ska läggas upp på min blogg.

Nu måste jag rusa för jag ska till Sthlm på Intervju. Ska ni hitta på något speciellt idag?
Åsikter (75)


Saker I Grönskan


Idag efter jobbet åkte jag till odenplan och köpte mig pressarfötter till symakinen. En glidfot, för att sy på tyger som lätt fastnar, som tex fuskskinn, galon osv. En Blixtlåsfot då den jag har nu är för bred, denna är mycket smalare och ställbar i sidled också..Grymt!

Nu kan jag fortsätta sy!:D

Sist men inte minst ett nytt headset. De jag har nu fungerar bara ena luren så det är lite jobbigt när man pratar med folk, eller lyssnar på musik.
Åsikter (30)


En kort historia lång


Eftersom några ville att jag skulle göra en kort historia lång så kan jag börja med att säga att visst, er önskan är denna gång är min lag;)

Bilden ovan tog mina föräldrar på mig när jag var 3, det var precis innan de adopterade mig. Redan då var jag handikappad. Som historien går så blev jag överkörd av ett tåg som liten, ca 1 år gammal, och de amputerade mina ben.

Som liten blev jag lite mobbad för det. Jag var inte riktigt lika snabb som alla andra och eftersom jag har proteser så är mina lår olika stora och jag går lite småsnett/konstigt. I ungdomen är utseende väldigt viktigt som de flesta vet (enligt många, inte alla som tur är) därför kändes de yngre åren sisådär.

När jag sen blev lite äldre och började på gymnasiet så var det rätt många som istället tyckte det var häftigt, helt motsatt jämfört med innan. Under gymnasiet gick jag ungefär 4 modevisningar med skolan utan ben.

Många undrar om det är jobbigt och det kan det vara, som tex när man får skavsår, eller man måste kliva upp ca 5 minuter tidigare för att ta på sig benen men det finns gånger det är rätt skönt. Efter en jobbig dag finns det inte mycket bättre än att ta av sig benen, det är lättnad till tusen, eller typ det faktum att jag inte fryser om fötterna om vintern.
Det är faktiskt rätt skönt att gå utan proteser, lite av en frihet liksom. Jag går på knäskålarna, precis som på bilden ovan.

Det är viktigt att jag tar av mig benen varje dag då jag annars får skavsår, plus att det gör ont att sova med proteserna på mig.

Fejkbenen eller vad folk vill kalla det för heter proteser och de är inte gjorda i trä som många tror.
Tack vare det blåa laget(moderaterna) måste de flesta nu betala hela eller endel av summan av sina hjälpmedel. Okej, 2000 kanske inte är världens utgift med tanke på att man har de ett helt år innan man byter, men det är 2000 jag hellre hade gjort med nått annat.

Att gå med proteser är svårt att beskriva, jag har inget att jämföra med men eftersom jag har knäskålarna kvar så kan jag böja på benen.

Jag tror det sammanfattar allt folk har frågat så om det är nått mer så fråga på så skriver jag till det:)
Åsikter (41)


Nerd


En gammal bild jag hittade på datorn.

Egentligen ska jag inte skriva om sånthär men jag måste bara säga vilken söt kund jag precis pratade med. Kund kom inte ut på nätet, visade sig efter 30 min att kund inte ens fick upp Internet expolorer utan bara nått annat jox.

Säger att han får kolla sin dator med någon datorsupport alt någon han känner. Också säger kunden till mig "Jaha, så jag ska prata med en såndär nörd"

Gissa om jag höll på att dö av skratt!
Åsikter (28)


Shorty


När jag la upp denna bild så fick jag endel frågor vad som hänt med mitt ben. För att göra en lång histora kort så är båda mina ben amputerade.

Eftersom vissa vill fråga, men inte vågar så tycker jag vi kan köra öppna frågor ang mitt handikapp. Skäms inte för att fråga, VÅGA FRÅGA helt enkelt.

Ställ din fråga i detta inlägg så svarar jag senare ikväll.
Åsikter (32)


Blåa Grodor


En bild jag tog på fjärilshuset när familjen var nere. Älskar den blåa färgden på grodorna, riktigt fina. Troligen var de giftiga också. Ju finare, desto giftigare... Oftast i alla fall.

Tog för övrigt en printscreen på blogg.se's förstasida. Var ju bara tvungen!

Åsikter (62)


Mobil bild

Hittade denna bild på min telefon när jag visade bilder från min kollektion. Kan ju säga att jag blev sjukt hungrig! Nog för att jag alltid är hungrig men ändå.  

Sitter i alla fall på jobbet och kommer göra det i ca 2 timmar till. Idag är en lugn dag faktiskt, rätt skönt.
Hur har er dag varit?:)
Åsikter (41)


Bra Serier?


Jag är en sån person som inte kan käka ensam utan att ha nått att se på samtidigt. Helst ser jag någon serie då avsnitten är lagom långa. Nu börjar jag dock få slut på serier att se på känns det som.

Har ni nått bra tips på serier som är bra?

Har sett följande:
Angel
Buffy
Castle
Charmed
Criminal Minds
CSI
Dexter
Hex
Invasion
Joan Of Arcadia
Modern Family
House
Nip/Tuck
Roswell
Six Feet Under
The Big Bang Theory
The Dead Zone
The Mentalist
The Middle
Åsikter (75)


Lilac


Bild på Kolsyra.

Alla som känner mig vet att jag är något sockerberoende. Otroligt nog så har jag druckit ovanligt lite cola för att varit hemma från jobbet i 4 dagar. Har helt enkelt inte varit sugen.
För att vara så pass onyttig är jag väldigt liten och smal.. Har nog sveriges bästa förbränning eller nått.

Något jag dock är glad för är att jag sedan gymnasiet(ca 4-5 år sen) har blivit ca 1-1,5cm större runt midjan, stussen och höfterna. 

Visst det kanske inte är något de flesta hurrar över men är man en knapp XS så tycker man det är bra då jag har väldiga problem med att hitta kläder som sitter bra.
Åsikter (56)


Nästan klara: Jeans


För ca 1 månad sen fick ni se en liten smygtitt på ett blått jeanstyg, med vita stickningar. Idag har jag sytt endel på det och jag är nästan klar. Ovan ser ni resultatet på hur långt jag kommit hitils.

Det är lite stickningar som fattas, knappa, hällor och sen fållning, sen är de som gott som klara!
Åsikter (66)


Trött, men ändå inte


Pentax K-5 + Sigma 70mm Macro f/2,8 @ ISO 80 1/400 & f/4

Har det hänt er att ni är trött, men ändå inte orkar lägga er och sova? Jag är lite så nu, är trött men ändå inte.. Hur det nu går ihop.

Nått som inte heller går ihop är att man blir trött av att sova för mycket. Liksom, vad är logiken med det? Man ska ju bli piggare av att sova. Få ny kraft för att orka mer.

Bilden ovan är min nya bakgrundsbild på datorn, och även en av mina nya favoritbilder.
Åsikter (97)


Chiligryta

Som den matälskaren jag är, är jag en sucker för allt som går att äta.  Idag blev det chiligryta. Har gjort det en gång förut och måste säga att det är sjukt gott. En av mina nya favoriter!
Åsikter (8)


Ny sylåda


När jag var nere på stan igår gick jag in en sväng på In&Finn(En av mina favoritbutiker). Hittade denna låda, precis innan jag tänkte gå därifrån.

Det var kärlek vid första ögonkastet och jag visste att jag var tvugen att köpa den. Så otroligt snygg!
Åsikter (16)


Maskros


En bild jag tog när jag var ute på fotorunda idag, gjorde bilden till en animation då jag gillade bilden i svartvitt.

Enligt stegräknaren på min telefon ska jag ha gått ca 1150 steg, och ca 0,86km. Detta stämmer verkligen inte, jag har gått bra längre än så. Kan säga att det var sjukt varmt och jag trodde jag skulle dö efter halva vägen.

Genade genom en skog jag aldrig varit i förut så min "genväg" tog bra mycket längre tid än väntat då jag inte visste hur jag skulle gå. Tillslut lyckades jag ta mig ut och hitta hem.
Åsikter (31)


Sneak Peek, Skinnjacka


Har ju förut sagt att jag håller på med en Skinnjacka. Har sytt 3 toiler och är fortfarande inte helt nöjd men nästan. Ska bara höja slaget med ca 2cm och göra det ca 1 cm bredare och ha dragkedjan 1 cm mer mot sidan, samt ta in några cm vid brösten och midjan, sen är det perfek!

Här ovan kan ni se en liten sneak peek på ungefär hur det kommer se ut. På den riktiga jackan sen kommer jag självklart vara mer noga än jag varit på testjackan.
Åsikter (33)


En stubbe i skogen


En stubbe som jag såg vid en gångstig som finns i skogen precis där jag bor. Har sagt det förr men jag säger det igen. Tycker att det är väldigt skönt att ha en skog där man kan fota och ta det lugnt. När man bor i lägenhet 5 min från stan tillhör det inte precis vanligheterna.

Skulle ni helst bo i stan eller lite utanför, typ som jag?
Åsikter (23)


Ja, jag är 23


En bild jag tog dagen innan jag fyllde 23, därav ballongerna.

Jag får väldigt ofta höra, du är inte 18 va? eller typ Jo, fast man måste vara 18 för detta. Måste alltid förklara att jag är 23 och myndig. Okej ett I-landsproblem jag vet men ändå.

Ser jag verkligen så ung ut? Hur gammal tycker ni jag ser ut?
Åsikter (22)


Glass, glass i stora lass


Nu blir det glass för min del. Självklart med min favoritglass, SIA valnötsglass och kolasås.

Idag efter jobbet sprang jag runt i butiker och letade efter exakt en speciell dragkedja. Jag har köpt några till min jacka men de hade slut så jag lyckades inte köpa de sista två. Sprang runt och kom in i en textilbutik, precis innan de stängde. De hade dock inte rätt dragkedjor men de ska beställa hem åt mig..woho!
Åsikter (17)


Animation


Visar hur jag gjorde denna animation. Rätt kul att laborera med faktiskt. 

Har gjort massor av videos förut, som jag la upp på min blogg innan jag raderade allt innehåll. Klicka här För att se mina gamla videos.
Åsikter (25)


Dagens bilder


Några bilder jag tog idag på en liten fototur i skogen. För att bo så nära stan har jag mycket skog runtomkring mig. Måste faktiskt erkänna att det är rätt skönt att inte bara se betong när jag tittar ut genom fönstret.
Åsikter (18)


När Kameran Får Bestämma


Ibland när jag inte riktigt vet vad jag ska fotografera, eller har brist på motiv brukar jag ställa in kameran på största bländaren (1,4) på mitt Sigma 30mm objektiv och ställa ner kameran på backen, låta kameran fokusera och ta en bild.

Ibland fokuserar kameran helt åt helvete men ibland blir bilderna bra. Ovan har jag 3 bilder jag tagit på det sättet.
Åsikter (14)


När tiden går


Har varit ledig i 3 dagar nu och inte alls hunnit med allt jag pladerat, vet ej om det beror på att jag behövt åka till sthlm i ärenden varje dag eller bara för att jag använt tiden dåligt. Vilket som så längtar jag redan efter nästa ledighet.
Åsikter (22)


Ett stycke ödla


En bild jag tog när jag var på fjärilshuset med mina föräldrar när de var nere för några månader sen.

Tyvärr är vädret sisådär idag så det blev inte ut och fota som jag hade tänkt mig så jag kommer väl börja sy på min jacka istället. Om det går i den takt det gått i hitils så kommer jag blir klar när sommaren är slut.
Åsikter (12)