MENY

Att behöva förklara sig

En konstig bild från gårdagens klädsel när jag var hos Peter på fest.
 
En arbetskollega hade fest igår. Jag kom hem typ kvart i 3 men gick inte och la mig förrän kvart i 4. Under några timmar så var det en snubbe som hela tiden sa "Jag fattar inte varför du inte dricker" Och flera andra frågade om jag var nykterist. 
 
Grejen är att jag inte dricker för att jag inte tycker det är gott, visst kan jag smaka ibland men brukar hålla mig till att dricka cola på fester. Jag blir så sjukt less på att jag måste förklara mig till varför jag inte dricker. Varför ska jag behöva förklara mig? Alla som dricker då? Varför är det helt okej? 
 
Jag är en av de få jag känner som inte dricker, de flesta gör det men jag har valt att inte dricka. Jag gör inte det för att vara speciell på något sätt eller så, jag gillar helt enkelt inte smaken. Jag vinner absolut ingenting egentligen på att inte dricka. Jag har förlorat många vänner pga det. Vissa vill inte heller vara vän med någon som inte dricker för man anses som tråkig. Vissa säger att man vågar göra bort sig på ett helt annat sätt om man är lite dragen. Ja det har jag ju märkt men då vägrar de höra det dagen efter sen för att de skäms.. Logik?

Nä trots att jag blir sur för att jag alltid måste förklara varför jag inte dricker, vilket jag bara tycker att folk borde kunna acceptera så brukar jag kunna ha rätt kul.
 
 


Skriv din Åsikt här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Åsikt:


Anna
2012-09-09 @ 13:31:52 URL: http://sangster.blogg.se/

Jobbigt, folk brukar faktiskt inte ifrågasätta mitt val :) Keep strong!


Linda
2012-09-10 @ 14:33:19 URL: http://phyllisholly.blogg.se/

Det är så konstigt det där, jag tycker det är de som gnäller på folk som inte dricker som drar ner stämningen på festen. Hur kul är det liksom.


Elin
2012-09-11 @ 22:47:58 URL: http://www.nattstad.se/elinroos

Fin blogg tjejen! :)
Kika gärna in min också för nya bilder, sminktips och grymma länkbyten!


JEGGO
2012-09-13 @ 15:23:40 URL: http://jsglife.blogg.se

Jag tycker om dig precis som du är! :)
Att dricka är ingen självklarhet, det är så många blir alkoholister. Man ska välja själv om man vill göra det eller inte.. :)


SofiaMargareta
2012-09-17 @ 17:12:15 URL: http://sofiamargareta.wordpress.com

Vad jobbigt att behöva förklara sig hela tiden.. Jag förstår verkligen inte varför det är så "oaccepterat" att inte dricka alkohol. Det är ju egentligen mycket bättre både för kroppen och psyket.
Bra att du står på dig i alla fall!


My
2012-09-17 @ 19:54:09 URL: http://flamingofocuspokus.wordpress.com

Jag förstår dig. Folk frågar ofta mig varför jag aldrig dricker "riktig" sprit och öl. Då jag håller mig till fruktiga drycker, som inte smakar sprit alls. Men grejen är ju att jag dricker de fruktiga för att jag tycker det är gott. Folk som dricker bara för att bli fulla är inga man ändå vill umgås med.


Isabell
2012-10-28 @ 18:17:23 URL: http://isabellicious.blogg.se

Jag känner igen mig SÅ väl. Usch vad jag hatar att behöva förklara mig. Nu är jag ju nykterist, vilket inte är något jag håller hemligt heller, och det verkar reta folk nåt otroligt! Fattar inte grejen.