MENY

Ledig mitt i veckan

Imorgon är det 1 Maj och de flesta är lediga. Känns konstigt att vara ledig mitt i veckan. Jobba 2 dagar, ledig 1 dag, jobba 2 dagar till och sen ledig 2 dagar.
 
Imorgon ska jag sova ut med min katt. Varje gång jag är ledig och sover lite extra så kommer alltid Kaktuzz upp i sängen och vill gosa.
 
Tycker denna bild på Kaktuzz är sjukt söt.
Åsikter (4)


Vår Söndag

Idag är det Söndag. Jag gillar söndagar, ger mig alltid en speciell känsla.
 
Vår är det också ute, riktigt härligt, också är det ljusare ute! Kaktuzz gillar också mer att vara ute när det är snöfritt så det är ju win win.
 
Nu väntar jag på att köttet ska tina, sen ska jag laga mat. Bättre om jag gör det nu så det får stå ett tag för då känns kryddorna ännu mer.
Åsikter (12)


Bowling i Stockholm

Yo!
 
Jag håller på och förbereder mig inför att åka till Stockholm. En kompis har bjudit med lite folk för att åka och bowla i Stockholm.
 
Jag ska bara ta bort att katthår från min kavaj först, innan jag åker.
Åsikter (6)


Iron Man 3

Igår var jag och några kollegor på Iron Man 3 biopremiär på Heron city. Det är inte precis den typen av film jag brukar se på men den var faktiskt ändå sevärd och helt okej.
 
Bilderna ovan är från igår.
Åsikter (3)


Atomic Kitten - Whole Again, Ett minne

 
När jag var liten gillade jag som säkert många andra musikgruppen Atomic Kitten. Inte för att det riktigt hör hit.
Jag har ett starkt och roligt minne som innehåller en Låt med Atomic Kitten. 
 
Jag var nyss fyllda 18 år, jag och två kompisar(bilden ovan) skulle åka taxi.
Det var mitt på dagen och taxin rullar fram och ställer sig precis framför oss. Vi tittar alla in och ser chauffören, som är klädd i svart skinnjacka, svarta solbrillor och är flintis. Dessutom var han rätt stor, av muskler vill säga. Lite rädd för att sätta mig i bilen måste jag erkänna att jag var.
 
Vi tittade alla på varandra och satte oss i bilen. Stax efter bilen börjat köra började en av Atomic Kittens låtar spelas. Vilken kändes väldigt komiskt med tanke på hur chauffören såg ut. Jag och mina kompisar var tvungna att hålla oss för skratt för det var sjukt komiskt.
 
När vi väl kommit oss ur bilen började vi skratta. Efter det börjar jag alltid tänka på denna händelse när jag hör Whole Again med Atomic Kitten.
Åsikter (3)


Tulpaner

Fick tulpaner när jag fyllde år, veckan senare började de vissna och jag var såklart tvungen att fota dem.
 
Idag har jag än så länge bara hunnit handla. Det blir mycket mer pengar än man tror från början när man ser det i sin korg. Men å andra sidan har jag mat för nästan två veckor så jag inte precis äter 2 kg köttfärs på en vecka. Det gör jag inte ens på en månad.
Åsikter (7)


Tripp Trapp Trull

 
Ibland har man så mycket att skriva, ibland har man ingenting. Just nu är en sån dag där orden inte riktigt är på rätt plats.
 
Känner inte riktigt heller att jag vet vad jag ska blogga om. Min symaskin är inte riktigt hel än så jag har tyvärr inga sygrejer att visa. Funderar på att göra en ny Sims Video.
 
Om ni har förslag så är de välkommna.
 
Åsikter (8)


Where To Buy Clothes?

Jag har alltid varit väldigt smal, men normal lång för att vara tjej. Det där med att köpa kläder tycker jag är väldigt svårt, speciellt överdelar då jag har liten midja och små bröst. Byxor är mest svårt för att de flesta är smala i benen men det är mycket lättare att hitta i min storlek, har rätt stor rumpa.
 
Jag passar inte speciellt bra i oversize kläder.
 
Vet ni några fysika butiker eller online som säljer kläder i små storlekar?
Jag kan inte gå på barnavdelningen då de kläderna blir för korta.

På Hm kan jag ha 32/XS och ibland 34. Jag kan ibland ha JC XXS. Märket crazy age har kläder i min storlek men de har mest byxor.
Manhattan och Ohio i Stockholm har ofta kläder jag kan ha men inte alltid.
 
Mina mått i cm är:
Byst: 76
Midja: 57
Höft: 74
 
Fattar inte, det var lättare att hitta kläder på damavdelningen när jag var yngre, och ännu mindre..
 
Åsikter (6)


Budget, Ekonomi & Pengar

Sitter och kollar på tonårsbossen på tv3 play(har ingen TV) och har skitkul! Jag var aldrig så när jag var tonåring, och inte heller nu när jag är vuxen och tjänar egna pengar. 
 
På bilden ovan ser ni en bild av konsumentsverkets standard budget för en person och på den nedre bilden visar hur det ser ut för mig varje månad.
Överskottet i min budget är allt övrigt, typ kläder, fotogrejer, inredning och liknande så det går jämt upp varje månad. Det är för mig inget jag prioriterar då det alltid varit det jag sparat in på mest sen när jag var liten.
 
Konsumentverket har flera olika poster än jag, tex hygien, vilket är inbakat i livsmedel för mig.
 
Jag sparar 6000 kr i månaden till kontatinsats till lägenhet och 200 kr i pensionssparade. 
Sen kan de flesta poster också skilja lite. Ibland har man mer räkningar än andra dagar, och ibland köper man lite mer mat.
 
Min fritid/lek består av mobiltelefon och bredband. Andra kostnader är 200 kr till SOS barnbyar och 80 kr till hyresgästföreningen.
 
Jag kommer inte precis från en familj med mycket pengar, och jag har absolut inte fått allt jag velat ha. Hade jag som ung sagt till mina föräldrar att jag velat ha en jacka för 1500 hade mina föräldrar typ dött och sagt Nej!
 
När jag flyttade hemifrån vid 16 hade jag 1050 att klara mig på.
Då såg det ut såhär
Mat: 500
Mobil: 100
Sparande: 150
Resten gick till den kategorin som jag kallar övrigt. 
Sen ska jag erkänna att mina föräldrar ibland köpte lite mat till mig då det kan vara svårt att klara det och allt annat på enbart studiebidraget.
 
Jag tycker ekonomi och pengar är superkul, och speciellt människors beteende runt det.
Åsikter (6)


Jag Ser Det Snöar

När jag åkte och handlade idag var det riktigt härligt väder, nästan all snö var borta från backen och vad händer när jag kommer hem igen.
 
Jo, bilden ovan hände. Jag tittade ut genom fönstret och jisses vad det snöade. Tog fram kameran och tryckte kameran mot fönstret för att få kameran att inte röra sig så mycket och satte ihop det till ett .gif bildspel.
Åsikter (22)


Black & White

Några bilder jag tog tidigare idag. De blev inte riktigt som jag tänkt mig men med lite redigering blev det en aning mer vad jag hade i åtanken.
 
Kan säga att det är rätt obekvämt med målarfärg i ansiktet. När det stelnar så kan man inte ens röra ansiktet.
 
Åsikter (31)


Branch

Två bilder jag tog förra helgen. Det var sjukt länge sen jag tog bilder i naturen så förra veckan bestämde jag mig för att gå ut och göra det.
 
Idag hade jag tänk testa att fota i studion igen.. Får väl se hur det blir.
Åsikter (3)


3 Mars 2013

Ni får ursäkta katthåren på mina kläder men jag har ingen roller för att bli av med det.
 
Eftersom arbetsveckan började på igår, Tisdag känns denna vecka väldigt kort. Det är Torsdag imorgon och efter det Fredag och då är man ledig igen. Veckorna går så fort tycker jag, med risk för att låta som 80+.
 
Men jag har kul på jobbet, gör inte alls så mycket hemma men får tiden att gå och helt plötsligt ska man sova och sen är det en ny dag. Var tar dagarna vägen undrar jag, jag gör ju inget spännande precis..
 
 
Åsikter (3)


Videoblogg

Åsikter (2)


Chili & Choklad Gryta

Käkar middag nu, vilket är rätt tidigt men jag ska iväg till stockholm och se på bio om ca 30 minuter så det blev en tidig middag idag.
 
Chili & Cholad Gryta med ris blev det.
 
Detta behövs:
Grytkött
Chili
Blockchoklad
Paprika
Buljong
Grädde
Morötter
Vitlök
Krossade Tomater
Kryddor
 
Har lagat på en höft så att säga så jag har inga exakta mått
Åsikter (12)