MENY

Kameran 1 år!

Idag alla är det exakt ett år sen jag köpte min kamera. GRATTIS till den!
Nedan kommer några av mina favoritbilder tagna med kameran. Vilken/vilka är dina favoriter?
Vad jag har för kamera kan du se här. Mina objektiv kan ni se här, här och här.
 
Åsikter (27)


Grått Linne Med Cupcakes Tryck

Här kommer det färdiga resultatet på mitt gråa linne med cupcakes tryck. Visade en bild förut på trycket men nu har jag färglagt alla. Jag har färglagt alla själv och gjort om de flesta konturerna. Är faktiskt nöjd själv.
Åsikter (4)


Teater med Jenna

å
Jag och min vän Jenna åkte till Vasaparken igår och såg på teater. "Bra, är inte ordet!" hette den. Helt okej. Bra på att sjunga var dom i alla fall.

Här kommer några bilder från igår.

Sov hos Jenna i natt, att kunna gå "hemifrån" 20 minuter innan man kommer fram till jobbet är galet underbart! Fick typ en hel timmes sovmorgon.. Såå grymt!

Åsikter (2)


Dress

Köpte mig en klänning igår när jag var på stan med Jessi, Tycker den är superfin, dock vet jag inte när jag ska använda den. Funderar på om jag ska lämna tillbaka den. Vad tycker ni?

Jag har efter 23 år fortfarande problem med att gå i klänning och visa benen.
Åsikter (14)


In progress: Linne med tryck

Håller på med fler linnen att trycka på. Denna gång blir det ett grått linne med cupcakes på. Började igår och lät färgen vara under natten så det skulle vara riktigt torrt sen när jag ska börja färglägga dom.

Bild resultatet kommer sen.
Åsikter (15)


Mördarsnigel

Dagen började med att det regnade, tog med paraplyet, på väg hem så glömde jag det (så klart) och nu när jag varit och handlat började det självklart regna och man ser ut som en blöt katt.

Mördarsniglarna har ju en förmåga att komma fram också. Vet inte riktigt hur många såna jag nästan trampat på.

Nä för att prata om något roligare så ska jag äta mat, blir köpt ärtsoppa idag. Vet inte hur länge sen jag åt det sist. Sen blir det lite naturgodis..Muums.
Åsikter (2)


Pizza med Jessica

Gick till Onkel Kånkel med Jessica här i saltskog och åt pizza. Det var fatiskt gott, även om jag inte orkade hela min. Vi har inte umgås på hur länge som helst. Vi skulle träffas när jag hade semester förra veckan men tyvärr var hon sjuk.

Efter maten spelade vi lite biljard, gissa vem som vann? En ledtråd, hon har inte svart hår;)

På vägen hem tog jag lite bilder och sen blev det kladdkaka som jag bakade igår.
Åsikter (9)


Numb3rs

Pentax K-5 + Sigma 70mm Macro f/2,8 @ ISO 100, 1/60 & f/3,2

Idag är det dagen före löning för de för de flesta av oss, vissa får den 27:e istället. Har precis registrerat alla mina räkningar så de dras imorgon från kontot. Brukar alltid göra det typ dagen innan så de dras direkt när jag fått lönen. 

Jag är en sån person vill veta i realtid exakt hur mycket pengar jag har. Om pengarna på kontot inte stämmer blir jag galen och det är lätt att det skulle kunna övertrasseras.

Förresten, är det några av er som har några sparmål? Hur mycket ligger det isåfall på?

Jag sparar för att i framtiden kunna köpa lägenhet/hus. Okej, jag fattar att jag inte kan spara allt men jag ska spara så jag i alla fall har till dom 15% som man själv ska betala som man inte får ta bostadslån på.

Har räknat ut att det är ca 250 000 jag måste komma upp till. Självklart har jag också räknat ut om jag sparar 4500 varje månad i 3 år till har kommit upp till det (Har sparat sedan innan.)

Som den kalkylnörden jag alltid varit har jag självklart också räknat ut hur det kommer bli med mitt nya jobb.

Jag sparar ca 48-55 timmar i restid varje månaden. Hur mycket det blir beror på hur mycket kväll och helg jag jobbar.

För att komma upp till samma lön på Telia som på Scania skulle jag behöva jobba 226 timmar istället för vanliga  167 som jag kommer jobba.


Nu kanske ni fattar varför jag har siffor i bilden

Åsikter (9)


Brave


En bild jag tog igår på vägen hem från torekällberget.

Nu kvinnor och män ska jag se på filmen Brave och äta. Först mat, sen godis som jag har kvar sen igår...Muums.

Vad hittar ni på? 
Åsikter (15)


Kladdkaka

Bakade mig kladdkaka för en stund sen. Hade kvar block choklad sedan en vecka tillbaka så jag tänkte att jag kunde baka av det. Blev riktigt gott måste jag säga. Kaffe och rostade solrosfrön gjorde susen säger jag bara!
Åsikter (23)


Morgonlathet

Klockan är snart två, och jag sitter fortfarande i Pyjamas. Måste erkänna att jag känner mig för lat för att rör på fläsket men ska nog ta mig upp för att i alla fall ta på mig benen. 

Hur mår ni idag då?=)
Åsikter (13)


Midsommarbilder

Jag hade som sagt inga planer igår så jag gick till torekällberget en stund för att kolla stället. Har hört endel om det, visste även att det skulle vara midsommarfirande där. 

Här kommer några bilder därifrån.
Åsikter (26)


Smiley

Vad gör Neha när hon har tråkigt och hungrig? Jo hon steker Halloumi och gör en smiley av det.

Sitter och kollar på Criminal Minds fortfarande, det är så bra och avsnitten finns på Youtube.
Åsikter (4)


Fredagsmys

Idag blir det lite fredagsmys med mig själv. Spagetti Carbonara till middag och Trocadero. Efter det blir det godis!
Turkisk peppar är min nya drog. Seriöst, jag har det typ alltid hemma och det är så sjukt gott.

Ska se på fortsättningen av Tangeld, Tangeld Ever After också Criminal Minds. Ska väl fortsätta spela Alice I Underlandet också.

Vad gör ni då?
Åsikter (4)


Green Green Grass Of Home

Är ledig från jobbet igen eftersom det är midsommar. Tycker det är dåligt att vi som är anställda via Proffice inte får jobba storhelger längre. Förra midsommar jobbade jag men denna är det typ ingen som får. Det är ändå vi som behöver det mest..

Har inget speciellt för midsommar planerat, förutom att chilla. Har ni några planer?
Åsikter (14)


Ge Aldrig Upp!

Jag ska ge er alla ett råd, och det är GE ALDRIG UPP!

Nu tänker ni säkert, ja det är lätt för dig att säga, du har säkert inte behövt kämpa för något. Så har jag alltid tänkt när någon sagt så till mig. Men jag ska berätta en histora för er, hur det varit för mig, och hur jag fått kämpa för mitt mål och inte alltid haft det så lätt.

Allt började när jag sökte jobb, januari 2010. Jag kommer från en liten by mitt i ingenstans i norrland men jag sökte jobb överallt, Luleå, Stockholm, Umeå, Göteborg. You name it. Fick inte ens några svar på mina ansökningar. Gick samtidigt hos en jobbcoach via arbetsförmedlingen.

Månaderna gick och sommaren började närma sig. Jag sökte sommarjobb på hemtjänsten och fick börja extrajobba där direkt och jobba mer under sommaren och efter sommaren extrajobba igen. När det blivit höst började jag söka jobb igen. 

Jag sökte allt möjligt, allt från städare, till receptionist, till supporttekniker. Eftersom jag är handikappad så kan jag inte jobba där jag måste stå länge, bära tunga saker, eller ens köra bil i tjänst eftersom jag endast får köra min egen bil pga mitt handikapp.

Samma där, jag sökte som en idiot och fick knappt några svar. Jag tappade hoppet och viljan mer än en gång under denna tid. I Januari 2011 fick jag ett jobb i stockholm, som telefonförsäljare. En vecka senare slutade jag, pallade inte jobba som telefonförsäljare. 

Från och till jobbade jag på SL i ca två månader. När det tog slut började jag leta som en tok, tog småjobb som tex mystery shopper, eventpersonal och liknande. Fick ut en lön på ca 4500-5000 i månaden på det, exakt vad jag behövde för hyra och mat varje månad. Inga som helst extrapengar för skoj.
Undertiden sökte jag jobb och fick komma på ca tio intervjuer, men fick aldrig något jobb.  Jag tappade hoppet och viljan även här mer än en gång.

I mitten/slutet på Mars fick jag på en intervju på Proffice, kirrade intervjun och  fick jobbet på Telia, som började i mitten/slutet på April. Lönen låg på Unionens lägsta lön, som inte är speciellt hög. 

Började jobba varje helg, för att öka lönen och ha råd med annat än nödvändiga utgifter. I Samband med att jag fick ett jobb ville även CSN ha tillbaka sina pengar från när jag studerade. Min kära kamera gick även sönder så jag ville köpa en ny så extrapengar var väldigt viktigt för mig.

Jobbade i snitt ca 188timmar per månad för att kunna få en hyfsad lön det första halvåret. Och på det så spenderade jag ca 50 timmar i resväg varje månad, vilket är ca 1,5 timme enkel resväg varje dag. Efter det blev jag less och började söka nytt.

Sökte nytt, och har varit på sjukt många intervjuer. Jag visste vad jag ville ha för jobb men fick inget, de jag fick visade sig ligga ännu längre hemifrån.  När jag väl började hitta jobb som låg på södra sidan av stockholm, eller i centrala stockholm så kom mitt andra problem, jag har en månads uppsägningstid, vilket var lite i vägen då de ofta ville ha mig fortare.

Var på intervju på ett bemanningsföretag för mitt drömjobb, men fick det inte. Jag kan säga att jag blev ganska ledsen och kände att jag ville ge upp. Gav upp ungefär en halv månad, men började sen söka igen med samma resultat som tidigare.

Ungefär 5 månader senare ringde ett bemanningsföretag upp mig, som jag tidigare varit på intervju hos och de hade ett jobb i Södertälje, inom just det jag vill jobba med. Jag fick komma på intervju på företaget jag skulle vara på och jag skulle få besked efter ca en vecka, hörde inget, började bli nervös men tillslut fick jag ett samtal om att jag fått det, och att min uppsägningstid inte var något problem. 

Jag blev superglad, jag är fortfarande glad. Nu kommer det ta mig 15 minuter att gå till jobbet. Det här jobbet har länge varit min dröm att få, det tog mig massor av arbete, tid och flera försök för att få jobbet, men nu är det mitt och jag får bättre lön.

Att nå sin dröm kan ta tid, det kan vara fullt av besvikelser och det kan få dig att sluta försöka men om du fortsätter kämpa, kan du nå det resultat du vill. SÅ SLUTA INTE KÄMPA OCH GE INTE UPP!
Åsikter (8)


Blått i olika nyanser


Vet inte om jag tycker det är ironiskt eller inte att jag går "finklädd" på jobbet, dagen efter jag sagt upp mig. Ska ju börja på Scania, men börjar där i Augusti så jag är kvar på Telia ett tag till.

Allt ärdessutom blått, fast bara olika nyanser av blått^^

Sitter och väntar på samtal just nu, rätt lugnt faktiskt.. SKÖNT!
Åsikter (7)


Mina naglar


Bild på mina naglar. Första bilden är på hur de såg ut ca 1 timme efter de var gjorda, nu 5 dagar senare ser det ut såhär. Jag ar bitit på flera av naglarna och lagat dom med såntdär gele som finns att pensla på för att de fortfarande ska vara långa.

 

Två av mina naglar har gått sönder ändå. Det ironiska är att båda naglarna är pekfingret på respektive hand.  Så här springer jag runt med nagelförlängning på alla naglar, förutom pekringren. Ser något konstigt ut men aja..

Nya trenden kanske..;)

 

Har varit nagelbitare i 17 år och är lite less på det så jag tänke jag skulle göra nagelförlängning för att se om jag då skulle kunna lyckas spara ut mina naglar. Hur det går återstår att se.

Åsikter (22)


Miss Cutie;)

Nu har jag haft tråkigt i photoshop igen.! Originalbilderna hittar ni här och här

Tycker det är så roligt att använda vissa funktioner i Photoshop som egentligen är till för annat. Jag nästan dör varje gång jag gör en sånhär bild. Ser för ju för underbart rolig ut!

 

Vad tycker ni, visst är jag söt?;)

Åsikter (63)


Numb

Ni vet när man kan vakna upp och man inte har någon riktig känsel eller blodflöde i en arm eller ett ben. Så vaknade jag i morse, skulle flytta på armen så blodet kunde börja cirkulera och hade fått för mig att jag skulle kunna flytta den, utan hjälp av andra armen. 

 

Lyckades flytta på den någon cm men tyckte det inte hände nått så jag skulle flytta på den igen och då tog jag nog i för mycket för armen flög upp och smällde till mig i ansiktet...HAHAHHAHA!

Trodde jag skulle dö av skratt. Lär ha sett helt retard ut..

Åsikter (28)


Mr. Blue Sky

ELO - Mr. Blue Sky

 

Började med att se massa filmer men slutade för jag blev mer sugen på att lyssna på musik.  

Bilden och titeln ska förknippas med låten ovan.

Inte en favorit men bra tycker jag den är.

 

Några låtar som dunkar i mina öron nu är: 

ELO - Don't Bring Me Down

 

Jane Child - You, Bluebird

  

Dire Straits - Money For Nothing

  

John Farnham - You're The Voice

Zager & Evans - In The Year 2525

 

 

Bee Gees - Tragedy

 

 

Chicago - If You Leave Me Now

 

Vad har du för favoriter just nu?

Åsikter (12)


Fotovägg

Beställde massa bilder från Fujidirekt i början av veckan, fick dem på posten bara några dagar senare men pga ren seghet satte jag inte upp dom förrän idag.

 

Ser inte så jätte stort ut på bilden men det är ca 1 m i bredd. Fler foton kommer sättas upp så småningom.

Har 4 st bilder som också ska sättas upp, fast i en ram plus en tavla som jag framkallat på Akrylplast.

 

Åsikter (72)


The Sims 3

Nu tänkte jag spela lite sims 3. Måste ju passa på medan man är ledig!

 

Pappa tycker jag är barnslig och aningen töntig när jag säger att jag spelat det. Tror det beror på att det egentligen är menat för yngre människskor men hej, man är inte äldre än man gör sig ibland.

 

Hur många gillar inte att spela sims liksom?!

 

Åsikter (19)


A Lot Of Drops

Pentax K-5 + Sigma 70mm Macro f/2,8 @ ISO 100, 1/60 & f/7,1

 

Har massor av liknande bilder på datorn som jag tog för någon vecka sen. Denna bild tillhör de som jag är riktigt nöjd med.

 

Nu blir det frukost!

Åsikter (48)


HallonTE

Jag vet att det är sent men trots detta sitter jag och dricker te, och inte vilket te som helst utan mitt favorit te, nämligen Hallonte. 

Ända sedan jag smakade Liptons Hanllonte första gången har jag älskar det. Tyvärr är det bara vissa få affärer som säljer det.

 

Muggen på bilden fick jag av föräldrarna i julklapp 2010. Den och en till. De är helt klart mina favoritkoppar, har köpt vita med text på som jag också gillar men dessa är lite större.

 

Har du någon favorit kopp/mugg eller te?

Åsikter (28)


String

För att ha varit ledig nästan en hel vecka har verkligen inte mycket hänt, har inte ens sytt på min jacka.. 

 

Möblerat om, och sålt min TV har jag gjort. Nu äger jag ingen TV alls men det är jävligt skönt. Sist jag såg på min TV var i Oktober så varför inte sälja den och få in lite pengar istället. Stod ändå bara och samlade damm i förrådet.

 

Är jag verkligen den enda som hatar att se på TV?

 

Åsikter (11)


Lite mer Frivoliteter

Efter att Linda visat upp massa fina frivolitetsdukar fick jag för mig att lära mig, mina första kreationer kan ni se här. Inga dukar precis men mer test för att lära mig. Linda visade ju en guide i hur man gör. Följde hennes guide och såhär blev mina resultat. 

 

Lite sné och vinn men med övning ger färdighet.  

Den blå har massor av trådar men det är för att tråden tog slut mitt i allt. Tror att jag säkert gjorde 20 försök innan den blåa på bilden blev till.

 

Måste öva!

Åsikter (0)


ÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄNTLIGEN!

Jag vet inte hur många som märkt det men min blogg har legat nere, bokstavligt talat!

 Allt började i tisdags kväll när jag skulle posta ett inlägg, jag kunde inte logga in på bloggen. Gav upp efter ett tag och tänkte väl att det var ett större fel som påverkade fler än mig.

 

Onsdag morgon fungerade det fortfarande inte. Mailade Blogg.se's kundservice, de kunde återställa mitt login och jag kunde äntligen logga in igen. 

 

Då kom mitt andra problem. Jag kunde inte posta inlägg, se kommentarer eller liknande. Det problemet verkade de aldrig kunna fixa. Visade sig att eftersom jag var en av de som satt på nya plattformen (nya blogg.se) och sedan efter återställningen kom tillbaka till gamla.

 

Kunde se alla mina inlägg på bloggen, men kunden inte administrera nått när jag väl var inloggad, inte ens i stilmallen.

 

När de väl fixat över mig till nya plattformen, vilket de gjorde igår så försvann min blogg helt. Fick ett meddelande som sa att bloggen inte fanns.

 

Mailade Ktj imorse och de har nu några timmar senare lyckats återställa min blogg och allt fungerar. Dock så finns inga inlägg eller kommentarer från den 5/6 kvar så ni som inte får svar på era kommentarer så beror det på det, jag kan helt enkelt inte se dem.

 

Går tydligen inte heller att återställa men jag ska försöka posta om några av inläggen. Texten kommer inte bli exakt densamma då jag inte vet exakt vad jag skrivit i alla men någolunda. Ser ju på bloglovin när jag publicerade dom och ungefär vad de handlade om.

Ni som sett inläggen från den 5/6 och frammåt kommer uppleva dubbelpost men det är helt enkelt så jag får göra. Kommer bli väldigt många inlägg nu de kommande dagarna då ja också ska publicera allt jag hade tänkt publicera de olika dagarna.

 

Och jag som hade tänkt ha bra och flitigt bloggande under min ledighet.. 

 

 

Åsikter (8)


Heldag i Stockholm

Igår Torsdag 14/6 (Skriver detta den 15/6) spenderade jag en heldag i stockholm.

 

Åkte hemifrån vid halv 10 på morgonen för att åka till Gamla stan och skriva på mitt nya anställningsavtal. Åkte sen till Mariatorget för att hämta ut de sista dragkedjorna till min röda skinnjacka.

 

Åkte in till Centralen för att köpa lunch och äta.

 

Sen åktre jag till Östermalm för att göra nagelförlängning.

 

Efter det åkte jag tillbaka till Centralen för att kolla lite kläder.

 

Efter en stund där åkte jag till Medborgarplatsen för att träffa Jenna.

 

Vi Tog en liten tur på stan, hon bjöd mig på middag och sen blev det bio för hela slanten, som jag typ bjöd på.Hade oanvända gratisbiljetter från jobbet som snart skulle gå ut.

 

Snow White blev det. Kom hem vid tioiden på kvällen.

Åsikter (1)


Jaaaa, jag fick det!

Åh jag är så sjukt glad!!!!!! Jag har jobbat i Farsta i 1 år och 1½ månad. Det tar mig ca 3 timmar att åka fram och tillbaka till jobbet varje dag. Jag kan tycka att det är rätt länge. Man hinner verkligen ingenting efter jobbet.

 

Idag fick jag vet att jag fått ett jobb i Södertälje. Det kommer ta mig ca 30 min fram och tillbaka till jobbet istället. Fatta vilken skillnad!

 

Alla på jobbet och familjen vet att detta är typ mitt drömjobb.

 

I lön får jag ca 1000 kr mer efter skatt än jag har idag... Woohoo!

Åsikter (2)


Colorized

En bild jag tog tidigare idag.

 

Vilken gillar du bäst, den Svartvita eller den i Sepia?

Åsikter (2)


SUSHI!


Sushi är nog ändå bland det bästa som finns! Detta är dagens lunch för mig.

Förresten, är det bara jag som älskar soppan? Har inte träffat någon annan som faktiskt gillar den, förutom jag.

Åsikter (0)


SEMESTER!!

Kom hem för några minuter sen från jobbet. NU HAR JAG SEMESTER!!!!! Woohoo.. i en vecka men ändå:D

När har du semester/sommarlov?

Åsikter (0)


Skatteåterbäring


Igår, eller idag enligt mig så fick jag min efterlängtade skatteåterbäring.. Woohoo. Dock kommer de åka in direkt på sparkontot.

 

Får ni tillbaka eller måste ni betala tillbaka?

Åsikter (1)


Textiltryck

Lite textiltryck jag hållt på med idag. Har aldrig gillat enfärgade linnen men om passformen är som man vill ha på ett enfärgat köper jag det. Fixade därför med lite textilfärg. Den gula och gröna färgen lyser i mörker och de flesta andra färger reagerar på UV-ljus.
Åsikter (0)


Drops


Hade tvättid tidigt imorse, eller ja, jag har fortfarande tvättid men ändå. I alla fall så använde jag väntan på att tvätten skulle bli klar till att gå ut att fota då det var bra väder ute.

Igår skulle jag sy knapphål på mina jeans jag sytt, det gick inget vidare. Jag testsydde massa tester men när jag väl gjorde det på riktiga tyget så slutade den sy efter 3/4 och sydde bara på samma ställe så det ser helt fucked ut!

Åsikter (4)


IKEA Knäppa


Hittade denna video när jag gick in på Ikeas hemsida och skulle kolla på möbler.

Är skeptisk till tusen i huruvida den är bra eller inte. Det är ett väldigt litet format och för en klant som jag så kommer den vara i 1000 bitar innan jag ens hunnit ta ett kort då den inte precis har något skydd.

Är faktiskt lite sugen på att köpa den och se hur pass bra den fungerar.

Vad tycker/tror ni om IKEAS Kamera, Knäppa?
Åsikter (67)


Mmm..Marabou


Redan igår blev jag sugen på choklad men köpte inget pga lathet. Idag i väntan på bussen gick jag och köpte mig en chokladkaka. Kunde liksom inte riktigt motstå.

Mina marabou favoriter är nog:
Apelsinkrokant
Daim
Digestive
Schweizernöt

Vilka är din/dina favorit/favoriter?
Åsikter (77)


Jobba, Jobba


En gammal bild

Självklart är det alltid samma sak när SL ändrar i trafiken. Ingen vet att det är förändrat och alla på bussen blir 30 min sen för att vi får veta på själva tågstationen att det skett förändringar.

Trots detta, samt att vädret är piss ska jag nog kunna få en bra dag.

Idag är det jobb hela dagen som gäller. Sitter just nu i kö till en kollega och väntar på att komma fram.. Höhö.. Måste ju använda tiden bra.

Vad ska ni hitta på idag då?=)
Åsikter (31)


Fika


Bara för att jag är hungrig och inte vet vad jag ska laga lägger jag upp bilder på fikat från Fjärilshuset.

Blir säker något med köttfärs men jag är inte säker. Har ni några förslag?

Var förövrigt på arbetsintervju idag, hoppas jag får det för det är verkligen  ett jobb jag vill ha! Gaah, hoppas allt går vägen med tanke på min uppsägningstid och allt.
Åsikter (60)


Space


Synd att det är halvkasst väder idag då jag hade hoppats på att kuna fota idag. 

Istället blir det att fortsätta sy på min jacka, en av delarna blev förstörd så jag måste klippa ut en ny del och sy om den. Kommer bara ta lite extra tid än jag hoppats på från början.
Åsikter (51)